Det Näst Kända Nippelskälet: En Försvunnen Skatt

En kroppspiercör från Houston, Byriah Dailey, berättade nyligen att han upptäckte en bit Super Bowl historia när han städade i sitt garage. Det var det samordnande bröstvårtssmycket som matchar det som Janet Jackson bar under halvtidsprogrammet på Super Bowl år 2004, sade Dailey. Sedan den ökända stunden har han fått cred för att ha sålt smycket till Jacksons före detta stylist, Wayne Scot Lukas, några dagar före spelet.

Smycket var lite smutsigt eftersom det har legat i en låda ett tag, berättade Dailey, 53, för USA TODAY Sports. Det har gått 20 år sedan miljontals TV-tittare bevittnade det som blev känt som “Nipplegate”. Jacksons högra bröst, delvis täckt av ett solstråleformat bröstvårtssmycke, avslöjades för en kort stund när Justin Timberlake rev av en del av Jacksons kostym under deras halvtidsframträdande.

Detta bröstvårtssmycke var en del av ett par som satt osålda i cirka åtta år innan det hamnade på Jacksons högra bröst vid Super Bowl 38, enligt Dailey.

“Eftersom de var så stora, skulle de flesta kvinnor inte kunna använda dem,” berättade han för USA TODAY Sports. “Storleken krävde en längre bröstvårta. Så de fungerade helt enkelt inte för den genomsnittliga kunden.”

I en artikel publicerad 2022 av northjersey.com berättade Lukas att han “hittade den bröstvårtssmycket i Houston några dagar innan för att de skulle riva av toppen”. Lukas tillade att han äntligen tog upp ämnet offentligt eftersom Timberlake hade kallat händelsen för en “klädmalfunction”, och eftersom Lukas var ansvarig för kläderna ansåg han att han fick orättvist skulden.

I samband med halvtidsincidenten utredde Federal Communications Commission (FCC) för att avgöra om det var en olycka eller planerat. FCC försökte bötfälla CBS, som sände Super Bowl 2004 och den kortvariga nakenheten, men Högsta domstolen blockerade försöket.

Vem designade det berömda smycket? Jacksons representanter hittade Dailey genom en rekommendation från en annan butik. Ismael Lerma arbetade på Dare Ware, en tidigare klädbutik i Houston som hade smycken för piercingar, men Lerma hade inte den stil de sökte.

Medan Dailey tillverkade smycken i sin egen butik, Taurian, gjorde han inte den sköld som Jackson bar. Han sade att den köptes från Gauntlet, som erkänns som en av de första kroppspiercingsbutikerna i USA. Jim Ward, grundaren av den nu nedlagda butiken, skrev i sin memoar att det var han som designade skölden som Jackson bar.

På begäran av USA TODAY Sports delade Dailey foton av det matchande bröstvårtssmycket. På ena bilden ser det rostigt ut, på en annan skinande. Dailey sa att han polerade smycket i två timmar och pekade ut att skölden saknar en barbell för att hålla smycket på plats.

Dailey verkar opåverkad medan han håller i en bit smycke relaterad till en Super Bowl-skandal. Han berättade att han har fått erbjudanden för det, men inget tillräckligt bra för att skiljas från bröstvårtssmycket. Och var kan det matchande smycket vara, det som Jackson bar?

“Jag har ingen aning”, sade han. “Senast jag såg det var nog när alla andra såg det.”

Frågor och svar:
1. Vad upptäckte Byriah Dailey när han städade i sitt garage?
Byriah Dailey upptäckte ett bröstvårtssmycke som matchade det som Janet Jackson bar under halvtidsprogrammet på Super Bowl år 2004.

2. Vem ägde smycket innan det hamnade hos Jackson?
Smycket ägdes av Wayne Scot Lukas, Janet Jacksons före detta stylist.

3. Varför var smycket smutsigt?
Smycket var smutsigt eftersom det hade legat i en låda under en längre tid.

4. Vad hände under Janet Jacksons och Justin Timberlakes halvtidsframträdande vid Super Bowl 2004?
Under framträdandet rev Justin Timberlake av en del av Janet Jacksons kostym, vilket avslöjade hennes högra bröst som var delvis täckt av ett bröstvårtssmycke.

5. Varför kunde de flesta kvinnor inte använda dessa bröstvårtssmycken?
De flesta kvinnor kunde inte använda dessa bröstvårtssmycken på grund av deras storlek som krävde en längre bröstvårta. Smyckena fungerade helt enkelt inte för den genomsnittliga kunden.

6. Vem designade det berömda bröstvårtssmycket?
Enligt grundaren av Gauntlet, den första kroppspiercingsbutiken i USA, var det han som designade det bröstvårtssmycke som Janet Jackson bar.

7. Vad försökte FCC göra efter halvtidsincidenten?
FCC försökte bötfälla CBS, som sände Super Bowl 2004 och den kortvariga nakenheten, för att avgöra om det var en olycka eller planerat. Men Högsta domstolen blockerade försöket.

Relaterade länkar:
northjersey.com