De bästa försäkringsalternativen för smycken 2024

Om din nya förlovningsring eller den smaragdhalsbandet du ärvt från din mormor kanske inte är tillräckligt försäkrade mot skador eller förlust. Hemförsäkringen ger vanligtvis viss skydd för smycken och andra värdesaker, men det är ofta begränsat till en relativt låg summa. Om du äger en värdefull klocka eller familjeskatt kan det vara både känslomässigt och ekonomiskt skadligt om du enbart förlitar dig på din hemförsäkring för täckning.

Lyckligtvis finns det vissa företag som specialiserar sig på smyckesförsäkring och vi har sammanställt de bästa alternativen som är tillgängliga. För att skapa vår lista över de bästa smyckesförsäkringarna har vi utvärderat flera nyckelfaktorer, inklusive företagsrykte, genomsnittliga priser, tillgängliga policys och minsta/högsta värde. Som en del av vår analys av företagsrykten har vi övervägt AM Best-betyg, som mäter ett företags finansiella stabilitet. (Se fullständig metodik.)

De 5 bästa smyckesförsäkringarna i februari 2024

Bäst totalt: Jeweler’s Mutual

Bäst för högt ersättningsvärde: BriteCo

Bäst för låg kostnad: GemShield

Bäst för flexibla självriskalternativ: Lavalier

Bäst för automatisk täckning av nya objekt: Chubb

*Senast uppdaterad 12 februari 2024

Följande företag är väl ansedda inom branschen och erbjuder konkurrenskraftiga priser och lämplig täckning för de flesta smyckesägare. Priser och minimi/högtäckningskrav är uppdaterade per den 12 februari 2024 och kan komma att ändras.

1. Bäst total: Jeweler’s Mutual

Om: Jeweler’s Mutual är en högt betygsatt, finansiellt stabil och etablerad försäkringsgivare som har varit verksam sedan 1913. De erbjuder fristående smyckesförsäkring för alla typer av smycken.

Appraisal krävs: Nej

Uppskattad månadspremie för en kvinnlig förlovningsring värd 7 500 USD: 84-113 USD, beroende på storleken på din självrisk

AM Best-betyg: A+

Kundsupport: Jeweler’s Mutual kundtjänst kan nås över telefon måndag till torsdag mellan kl. 07.00-19.00 CST och fredagar mellan kl. 07.00-18.00 CST. Du kan också nå dem via e-post.

Vårt omdöme

Jeweler’s Mutual försäkrar allt från lösa stenar och manschettknappar till förlovningsringar och klockor, så det är ett lämpligt alternativ oavsett vilken typ av smycken du vill försäkra. Till skillnad från vissa konkurrenter har de ingen minimi- eller maximal dollarvärde för smycken och kommer att ge upp till 100% av föremålets ersättningskostnad om det går förlorat, stjäls eller skadas av en täckbar anledning. Du kan försäkra så många smycken du vill hos detta företag och välja mellan självriskalternativ från 0 till 5 000 USD.

Även om Jeweler’s Mutual inte kräver en värdering för att få täckning, kommer du förmodligen behöva en eller ett detaljerat kvitto om du lämnar in ett anspråk. Företaget har ingen intern värderingstjänst, så du behöver hitta en pålitlig värderingsman oberoende. Jeweler’s Mutual rekommenderar att du får dina smycken värderade vartannat år, men de erbjuder också en “Insurance Value Adjustment”-tjänst som automatiskt kan öka täckningen baserat på föremålets nuvarande uppskattade värde om du inte vill skicka in framtida värderingar.

2. Bäst för högt ersättningsvärde: BriteCo

Om: Grundat 2017 av smyckes- och försäkringsexperter är BriteCo ett högt betygsatt företag som erbjuder fristående täckning för föremål värda upp till 150 000 USD eller samlingar värda upp till 500 000 USD.

Värdering krävs: Ja

Uppskattad månadspremie för en kvinnlig förlovningsring värd 7 500 USD: 114 USD

AM Best-betyg: A+

Kundsupport: Chatta med BriteCo på deras webbplats för kundtjänst. Du kan också nå dem via e-post.

Vårt omdöme

Många smyckesförsäkringar täcker upp till 100% av föremålets ersättningsvärde, men BriteCo täcker dig upp till 125% av dess ersättningsvärde. Detta är bekvämt eftersom du inte nödvändigtvis behöver öka din täckning med tiden för att anpassa den efter ditt föremåls högre värde. Och till skillnad från vissa företag som kräver att du får dina smycken omvärderade erbjuder BriteCo gratis automatiska värdeökningar varje år.

De som väljer en policy från BriteCo behöver inte betala självrisk för de flesta föremål. Du betalar helt enkelt dina månatliga premier och din försäkring träder omedelbart i kraft efter en täckbar händelse – inget behov av att betala något ur egen ficka.

3. Bäst låg kostnad: GemShield

Om: GemShield har erbjudit omfattande smyckesförsäkring sedan det grundades 1997. Försäkringstagare får täckning mot förlust, skada, stöld, vissa naturkatastrofer och mer.

Värdering krävs: För föremål värda 5 000 USD eller mer

Uppskattad månadspremie för en kvinnlig förlovningsring värd 7 500 USD: 78-94 USD, beroende på storleken på din självrisk

AM Best-betyg: A+

Kundsupport: GemShields kundtjänst kan nås över telefon på vardagar mellan kl. 09.00-17.00 ET. Du kan också kontakta dem via e-post.

Vårt omdöme

GemShield erbjuder lägre än genomsnittliga premier för sina policys, vilket gör det till ett smart val om du letar efter billig smyckesförsäkring. Med det sagt har de också lägre maximala täckningsgränser än vissa konkurrenter – 35 000 USD per föremål eller 100 000 USD per samling, även om undantag kan göras i vissa fall. Av den anledningen bedömer vi att det är ett bra val för enskilda föremål, men de med mycket högt värdefulla föremål bör leta någon annanstans.

Förutom relativt billig täckning erbjuder GemShield också automatisk täckning för nya smycken i upp till 30 dagar om du redan är kund, och du har fördelen av flexibla självriskalternativ från 0 till 1 000 USD. Om du väljer en högre självrisk minskar premien, men se till att du förstår de potentiella riskerna med det beslutet. Till exempel, om du väljer en självrisk på 1 000 USD och dina smycken går förlorade, stjäls eller skadas behöver du betala det beloppet innan din täckning träder i kraft.

4. Bäst flexibla självriskalternativ: Lavalier

Om: Lavalier grundades 2013 och specialiserar sig på prisvärd smyckestäckning och erbjuder flexibla självrisker och rabatter för sina försäkringstagare.

Värdering krävs: För föremål värda 5 000 USD eller mer

Uppskattad månadspremie för en kvinnlig förlovningsring värd 7 500 USD: 88-113 USD, beroende på storleken på din självrisk

AM Best-betyg: A+

Kundsupport: Lavalier kundtjänst kan nås över telefon eller e-post

Vårt omdöme

Vissa smyckesförsäkringsbolag erbjuder begränsade självrisker, men så är inte fallet hos Lavalier. Självrisken varierar från 0 till 25 000 USD, så du kan anpassa din policy efter dina preferenser och risktolerans. Dina självrisksalternativ kommer att variera beroende på värdet på ditt föremål eller samling, men att välja en högre självrisk minskar kostnaden för din täckning. Lavalier erbjuder också rabatter för saker som att förvara dina smycken i ett säkert eller ha ett hemlarmssystem, vilket kan ytterligare sänka kostnaden för din policy.

Lavalier erbjuder täckning upp till 50 000 USD per föremål och

Vad är smyckesförsäkring?
Smyckesförsäkring är en typ av försäkring som ger skydd för dina smycken mot skador, förlust eller stöld. Det ger dig ekonomisk kompensation om något skulle hända med dina värdefulla smycken.

Finns det olika typer av smyckesförsäkringar?
Ja, det finns olika typer av smyckesförsäkringar. Vissa företag erbjuder fristående smyckesförsäkringar som endast täcker smycken, medan andra är specialiserade på att täcka smycken som en del av en bredare hemförsäkring.

Vad täcker smyckesförsäkringen?
Smyckesförsäkringen täcker vanligtvis skador, förlust eller stöld av smycken. Det kan också inkludera täckning för värdeökningar, reparationskostnader och värderingstjänster.

Vilka är de bästa smyckesförsäkringsföretagen?
De bästa smyckesförsäkringsföretagen inkluderar Jeweler’s Mutual, BriteCo, GemShield, Lavalier och Chubb. Dessa företag har etablerade rykten, konkurrenskraftiga priser och lämpliga policys för smyckesägare.

Hur kan jag få en smyckesförsäkring?
För att få en smyckesförsäkring kan du kontakta ett försäkringsbolag som specialiserar sig på smyckesförsäkring. Du kan begära en offert, fylla i ansökningspapper och skicka in en värdering eller ett kvitto på dina smycken.

Vad är AM Best-betyg?
AM Best-betyg är en betygsskala som används för att bedöma försäkringsbolagens finansiella stabilitet och förmåga att betala skadeersättningar. Ett högt AM Best-betyg (som A+) indikerar en stark finansiell ställning hos försäkringsbolaget.

Kan jag få täckning för nya smycken?
Ja, vissa smyckesförsäkringsföretag erbjuder automatisk täckning för nya smycken under en begränsad period, vanligtvis upp till 30 dagar. Detta kan vara användbart om du nyligen har köpt eller ärvt smycken och vill säkerställa att de är försäkrade.

Definitioner av viktiga termer

Hemförsäkring: En försäkring som ger skydd för ditt hem och dina tillhörigheter, inklusive smycken.

Självrisk: Den summa du måste betala själv vid ett skadefall innan försäkringsbolaget betalar ersättning.

Värdesaker: Föremål av högt värde, såsom smycken, som kan vara extra försäkrade utöver det vanliga skyddet som ges av hemförsäkringen.

AM Best-betyg: En betygsskala som används för att bedöma försäkringsbolagens finansiella stabilitet och förmåga att betala skadeersättningar. Ett högt AM Best-betyg (som A+) indikerar en stark finansiell ställning hos försäkringsbolaget.

Relevanta länkar

Jeweler’s Mutual: Försäkringsbolag specialiserat på smycken.

BriteCo: Försäkringsbolag som erbjuder täckning för högt värdefulla smycken.

GemShield: Försäkringsbolag som erbjuder smyckesförsäkring till låg kostnad.

Lavalier: Försäkringsbolag specialiserat på smyckestäckning med flexibla självriskalternativ.

Chubb: Försäkringsbolag som erbjuder automatisk täckning av nya smycken.