Christina Greene Jewelry: A New Beginning in South Voss

Det var en sorglig dag i Rice Village när Christina Greene Jewelry sa adjö till grannskapet, packade upp det populära smyckes- och klädsortimentet och flyttade till South Voss för nya äventyr i centrum bakom Carrabba’s. Men nu är det en ny dag för Christina Greene då dörrarna snart kommer att öppna för den sprillans nya butiken.

När Christina Greene McAllen sitter i sin feminina oas dagen innan öppningen, erkänner hon att hon känner en viss sorg över att lämna Rice Village-platsen där hon har blomstrat i över två år. Men hyran löpte ut och byggnaden skulle rivas. Andra planer var nödvändiga.

Christina Greene’s nya butik i South Voss är halva storleken jämfört med Rice Village-platsen, men den är vackert utformad med ett komplett utbud av Christina Greene Jewelry och de lekfulla modetrenderna som fyller några få stativ.

“Butiken vänder sig kring min signaturfärg, turkos, som definierar både min personliga estetik och mina guld- och turkossmycken som från början fick stort erkännande”, berättar McAllen för PaperCity. “Jag jobbade med designern Lila Malone, som faktiskt hjälpte oss med vårt hus. Hon tog min vision och sprang med den. Det är i mina favoritfärger mint och turkos. Och lustigt nog är tapeten bakom logotypen den som vi använde i badrummet.”

Intressant nog, som jag och designern diskuterade 2019, startade McAllen sitt blomstrande företag år 2011 efter att ha blivit stoppad av en kvinna på Houston Livestock Show and Rodeo som beundrade hennes armband, som McAllen själv hade designat, och köpte det direkt från hennes handled. Med den första impromptu-transaktionen föddes en ny verksamhet.

Christina Greene Jewelry har haft en monter på Houston Rodeo i ett decennium, så denna öppning av den nya butiken firar också en sorts jubileum. Och butiken har massor av rodeo-mode för dem som vill klä sig i västernstil.

Förutom turkos och smycken, många i västernstil, kommer kunder att hitta en begränsad upplaga av rodeoscarfen från Houston-designern Saturday Silks i den nya Christina Greene-butiken. Detta är fjärde året för scarfs och första gången för rodeoinspirerade twillys. År 2024 har scarfen initialerna till rodeots första kvinnliga styrelseordförande Pat Mann Phillips.

McAllen har också designat rido-centrerade pärl-handväskor med fraser som “Let’s Rodeo” och “Howdy”, samt Houston Rodeo-logotypen.

Därefter har vi de lekfulla klänningarna med tryck av boskap, cowboyboots och mer från Houston-designern Brooke Wright, en Texas Christian University-examen precis som McAllen själv. Dessa plagg finns i olika färger, och stövlarna i turkos är exklusiva för Christina Greene.

Den nya Christina Greene-butiken på South Voss, 1317, kommer att vara öppen måndag till lördag kl. 10.00-18.00 och söndagar kl. 12.00-17.00. Båset på Houston Rodeo kommer att erbjuda samma eftertraktade varor.

FAQ:

1. Varför lämnade Christina Greene smyckesbutiken i Rice Village?

Christina Greene lämnade smyckesbutiken i Rice Village eftersom hyran löpte ut och byggnaden skulle rivas. En ny plats behövdes för butiken.

2. Hur stor är den nya butiken jämfört med den tidigare platsen i Rice Village?

Den nya butiken i South Voss är hälften så stor som den tidigare platsen i Rice Village.

3. Vilken färg spelar en central roll i den nya butiken?

Turkos är signaturfärgen i den nya butiken. Det definierar både Christina Greenes personliga estetik och hennes smycken.

4. Vilket jubileum firas också med den nya butikens öppning?

Den nya butikens öppning firar ett jubileum eftersom Christina Greene Jewelry har haft en monter på Houston Rodeo i ett decennium.

5. Vilka andra produkter finns det i den nya butiken?

Förutom smycken kommer kunderna också att hitta en begränsad upplaga av scarfs från Houston-designern Saturday Silks samt rido-centrerade pärl-handväskor och lekfulla klänningar med tryck av boskap och cowboyboots från Houston-designern Brooke Wright.

Definitions:

1. Rodeo: En traditionell västerländsk sport och evenemang som innefattar olika tävlingar som ridning, lassokastning och cowboyfärdigheter.

2. Twillys: Ett smalt och längre sidenskärp eller scarfsom används som ett dekorativt tillbehör, vanligtvis knutet runt halsen eller som en accent på väskor eller hår.

Suggested related links:

1. Christina Greene Jewelry

2. Saturday Silks

3. Houston Rodeo

4. Brooke Wright Designs