Chanel, det ikoniska modehuset med anrik historia, har öppnat sin första fristående butik i USA dedikerad enbart åt deras exklusiva klockor och fina smycken. Beläget på Fifth Avenue i New York City, har butiken designats av den kända arkitekten Peter Marino för att hylla Chanels savoir-faire och för att visa upp deras strålande skapelser. Men det är också en hyllning till Gabrielle “Coco” Chanel själv, med referenser till hennes lyckonummer fem och influenser från hennes legendariska bostad på 31 Rue Cambon i Paris.

Den nya Chanel-butiken på Fifth Avenue är den första i USA som är inriktad på smycken och klockor. Interiören, designad av Peter Marino, är inspirerad av modehusets historiska verkstad och butik på Place Vendôme i Paris.

Butiken sträcker sig över två våningar och är belägen i det historiska Crown Building, en skyskrapa i fransk renässansstil som byggdes 1921 (samma år som Chanel No. 5 lanserades). Den enastående fasaden är tillverkad av polerad svart granit, medan interiören pryds av en slående palett av guld och svart, förstärkt med inslag av bergskristall – ett favoritmaterial hos Gabrielle, här utfört av det historiska företaget Goossens som länge samarbetat med Chanel.

Marino arbetade tillsammans med Chanel för att kurera en enastående samling av samtida konst och ädelkonst. Verk av den bortgångne André Dubreuil och den iransk-amerikanska målaren Y.Z. Kami visas upp i butiken. Antika föremål och specialtillverkad möblering och belysning skapar en atmosfär genom hela butiken, som inkluderar en ståtlig gallerisal, fyra exklusiva salonger för fina smycken (två av dem har handmålade väggar i coromandel-stil, som en hyllning till skärmarna i Chanels lägenhet på 31 Rue Cambon), samt en klocksalong.

Kunderna kan komma för de förgyllda väggarna, men de kommer garanterat stanna för de skatter som finns innanför. Utöver de exklusiva smycken och klockor kommer även ikoniska kollektioner som J12, Première, Coco Crush, Camélia och N°5 att finnas tillgängliga för beskådning. En specialtjänst för gravyr av ringar från Coco Crush-kollektionen kommer även att erbjudas exklusivt i New York.

Denna nya Chanel-flaggskeppsbutik blir en destination i sig och för med sig Paris livsglädje till staden som aldrig sover. Det är utan tvekan en vacker plats som man inte vill missa.

Här är en FAQ baserat på huvudpunkterna och informationen i artikeln:

Frågor och svar:

1. Vilken typ av produkter finns det i Chanels nya butik på Fifth Avenue?
– I den nya Chanel-butiken på Fifth Avenue finns exklusiva klockor och fina smycken.

2. Vem har designat butiken?
– Butiken har designats av den kända arkitekten Peter Marino.

3. Vad har inspirerat interiören i butiken?
– Interiören är inspirerad av Chanels historiska verkstad och butik på Place Vendôme i Paris.

4. Varför är butiken en hyllning till Gabrielle “Coco” Chanel?
– Butiken inkluderar referenser till Coco Chanels legendariska bostad på 31 Rue Cambon i Paris och hennes lyckonummer fem.

5. Var är butiken belägen?
– Butiken är belägen på Fifth Avenue i New York City och är den första i USA som är dedikerad åt Chanel klockor och smycken.

6. Vilka material och färger används i butikens design?
– Fasaden är tillverkad av polerad svart granit, medan interiören har en palett av guld och svart, samt inslag av bergskristall.

7. Vilka konstverk visas upp i butiken?
– Verk av André Dubreuil och Y.Z. Kami visas upp i butiken.

8. Vilka kollektioner kommer att finnas tillgängliga i butiken?
– Förutom exklusiva smycken och klockor kommer även ikoniska kollektioner som J12, Première, Coco Crush, Camélia och N°5 att finnas tillgängliga.

9. Vilken specialtjänst erbjuds i butiken i New York?
– En specialtjänst för gravyr av ringar från Coco Crush-kollektionen kommer att erbjudas exklusivt i New York.

Relaterade länkar:
Chanel – Officiell Chanel-webbplats.