Chanel öppnar ny flaggskeppsbutik för klockor och smycken på Fifth Avenue

Chanel har öppnat dörrarna till en ny flaggskeppsbutik på Fifth Avenue som är dedikerad enbart åt klockor och smycken. Butiken, som är belägen mellan Chopard och Mikimoto, är den första av sitt slag i New York och den fjärde i världen. Inredningen är skapad av Peter Marino, en arkitekt känd för att ha designat och klätt upp butiker åt många ledande varumärken på Fifth Avenue, inklusive Tiffany & Co. och Bulgari. Butiken är fylld med Marino’s karakteristiska detaljer, som bland annat inkluderar en skräddarsydd trappa dekorerad med kristallstenar och 24-karats guldpläterad mässing av Goossens, en guldsmed och juvelerare från Paris som Chanel förvärvade 2005. Marino’s design sträcker sig till inredningen av butiken, med allt från 1700-talets japanska Eido-skärmar till Ingrid Donato-kaffebordet i VIP-rummet.

Vid entrén möts besökaren av Chanel’s unika Lion Solaire de Chanel kollektion, som är inspirerad av Gabrielle “Coco” Chanel’s astrologiska Lejon tecken. Detta är bara ett exempel på de exklusiva kreationer som endast kommer att finnas tillgängliga i denna butik. Chanel’s chef för fina smycken, Patrice Leguéreau, har också skapat en hög smyckeskollektion vid namn Eternal N°5 som inkluderar ett transformerbart diamant-halsband och örhängen som endast kommer att vara tillgängliga i New York.

Även om hög smycken tar fokus vid entrén, finns det även ett rum dedikerat till Chanel’s fina smycken, såsom de populära Coco Crush och Camélia kollektionerna. Klockorna finns på baksidan av butiken i ett utrymme som rymmer allt från Chanel’s J12 kollektion till deras hög smyckes klockor. Här kan man bland annat se en storslagen diamantbesatt modell inspirerad av en skräddares nåldyna. I en enskild monter syns även den fantastiska Boyfriend Skeleton-klockan, utförd i ultra-höga safirglas och diamanter.

Oavsett om du har för avsikt att handla eller inte, är det väl värt att besöka butiken för att se de aktuella smyckena och klockorna, samt en utställning av Chanel’s arkivkollektion Patrimony. Här visas bland annat en imponerande diamanttara och några av företagets tidiga smyckesmotiv, som en halvmåne och en stjärnor i form av en diamantbrosch. Kollektionen kommer endast att vara utställd i butiken i två månader innan den ersätts med mer hög smycken från det nuvarande utbudet. Dessa smycken är fantastiska och påminner oss om att även om Chanel’s rötter ligger inom mode har deras smycken skapat enastående design ända sedan 1932. Deras utseende är lika modernt idag som de var då. Faktum är att vissa av smyckena är så extraordinära att man kan föreställa sig att kunder skulle önska att de kunde få tag på ett sådant smycke, eller åtminstone be om en replika.

Och när du ändå är där, missa inte det diamantprydda mästerverket som elegant är formad efter Chanel’s berömda N°5 parfymflaska. I dess centrum sitter en enorm 55.55-karats DF L Type IIa diamant. Detta visningsobjekt är naturligtvis inte till salu, men definitivt värt att ta en titt på eller ta en bild av.

Här är en FAQ-sektion baserad på huvudämnena och informationen presenterad i artikeln:

Q: Vad är det speciella med Chanel’s nya flaggskeppsbutik på Fifth Avenue?
A: Butiken är enbart dedikerad åt klockor och smycken och är den första av sitt slag i New York och den fjärde i världen.

Q: Vem är Peter Marino?
A: Peter Marino är en arkitekt som är känd för att ha designat och klätt upp butiker åt många ledande varumärken på Fifth Avenue.

Q: Vad är inkluderat i Marino’s design för butiken?
A: Marino’s design inkluderar en skräddarsydd trappa dekorerad med kristallstenar och 24-karats guldpläterad mässing samt möbler och skärmar från olika tidsperioder.

Q: Vilka exklusiva kreationer kommer endast att finnas tillgängliga i denna butik?
A: Exklusiva kreationer som endast finns tillgängliga i denna butik inkluderar Chanel’s Lion Solaire de Chanel-kollektion och Patrice Leguéreau’s Eternal N°5-smyckeskollektion.

Q: Vilka smyckeskollektioner finns det förutom de exklusiva kreationerna?
A: Förutom de exklusiva kreationerna finns det även Chanel’s populära Coco Crush och Camélia kollektioner.

Q: Var hittar man klockorna i butiken?
A: Klockorna finns på baksidan av butiken i ett eget utrymme.

Q: Vilken är den mest speciella klockan som kan ses i butiken?
A: En av de mest speciella klockorna är den Boyfriend Skeleton-klockan, utförd i ultra-höga safirglas och diamanter.

Q: Vilka smycken visas i Chanel’s arkivkollektion Patrimony?
A: I patrimony visas bland annat en imponerande diamanttara och några av företagets tidiga smyckesmotiv, som en halvmåne och en stjärna i form av en diamantbrosch.

Q: Hur länge kommer utställningen av Chanel’s arkivkollektion Patrimony att vara i butiken?
A: Utställningen kommer endast att vara i butiken i två månader innan den ersätts med mer smycken från det nuvarande utbudet.

Q: Vad är det diamantprydda mästerverket som finns i butiken?
A: Det diamantprydda mästerverket är formad efter Chanel’s berömda N°5 parfymflaska och har en enorm diamant i centrum.

Förklaring av viktiga termer och jargong använd i artikeln:

– Gössens: En guldsmed och juvelerare från Paris som Chanel förvärvade 2005.
– Coco Crush: En smyckeskollektion från Chanel.
– J12 Kollektion: En klockkollektion från Chanel.
– Safirglas: Ett hållbart och reptåligt material ofta används för att skydda klocktavlor.
– Diamanttara: En huvudsmycke i form av en tara (huvudbonad) dekorerad med diamanter.
– Diamantbrosch: En smycke i form av en brosch som är dekorerad med diamanter.

Föreslagna relaterade länkar:
Chanel
Tiffany & Co.
Bulgari