Chanel Öppnar Första Klock- och Smyckesflaggskep i New York

New York – Gabrielle Chanel blev år 1931 inbjuden till USA av Samuel Goldwyn för att arbeta med filmkostymer, men innan hon kom till Hollywood gjorde hon sitt första stopp i New York City. Nu är staden som aldrig sover återigen det första stoppet för det franska modehuset, med lanseringen av sin första flaggskeppsbutik för klockor och smycken i USA på Fifth Avenue.

“New York har alltid varit viktigt för Chanel”, berättade Frédéric Grangié, president för klockor och smycken på Chanel, för WWD inför den storslagna invigningen. Flaggskeppsbutiken har varit på gång en längre tid, men när ett utmärkt läge öppnades upp i det historiska Crown Building på Fifth Avenue var beslutet självklart. Grangié lyfter fram det ikoniska och lyckosamma numret 5 för Chanel.

Den fristående butiken i Manhattan sträcker sig över två våningar och har 3 300 kvadratfot av försäljningsyta som är vackert inredd. Utomhusfasaden är slående och använder svart slipad granit med utsmyckade bronskärmar bakom glas. Butiken är designad av Peter Marino, en långvarig samarbetspartner till Chanel, och inspirerad av 18 Place Vendôme i Paris, som också designats av Marino. Marino har en naturlig och organisk relation till Chanel och har skapat en sömlös process för butikens design.

Butiken på Fifth Avenue hyllar grundaren Gabrielle Chanel med detaljer från både 18 Place Vendôme och Coco Chanels lägenhet på 31 Rue Cambon. Interiören använder sig av en palett av guld och svart, med inslag av kristall och konstverk, antika möbler och specialbeställda belysningsarmaturer. Butiken har flera salonger dedikerade till fina smycken och erbjuder en intim och lyxig köpupplevelse.

På väggen i en av salongerna hänger en porträtt av Coco Chanel i diamanter av konstnären Vik Muniz. Bakom glasväggarna finns ett urval av tidslösa klockor, inklusive den populära J12 och Première Edition Originale kollektionen. En imponerande trappa i guldbelagda rock crystal leder upp till en mezzanin med ytterligare smyckesrum, där klienter också har möjlighet att uppleva materiella smycken genom en högupplöst skärm och interaktion med finjuvelerare Patrice Leguéreau.

Flaggskeppsbutiken på Fifth Avenue är en imponerande hyllning till Chanel’s historia och hantverksskicklighet. Den cementerar varumärkets position som en av de mest lyxiga på marknaden och ger kunderna en unik möjlighet att utforska Chanel’s exklusiva värld av klockor och smycken.

Frågor och svar (FAQ) baserat på huvudämnena och informationen presenterad i artikeln:

1. Vilket år blev Gabrielle Chanel inbjuden till USA av Samuel Goldwyn?
Gabrielle Chanel blev inbjuden till USA år 1931 av Samuel Goldwyn.

2. Var var Gabrielle Chanels första stopp i USA?
Gabrielle Chanels första stopp i USA var New York City.

3. Varför är New York viktigt för Chanel?
New York har alltid varit viktigt för Chanel, enligt Frédéric Grangié, president för klockor och smycken på Chanel.

4. Var ligger den nya flaggskeppsbutiken för klockor och smycken i USA?
Den nya flaggskeppsbutiken för klockor och smycken i USA ligger på Fifth Avenue i New York City.

5. Vilket historiskt byggnad har Chanel valt för sin butik på Fifth Avenue?
Chanel har valt det historiska Crown Building på Fifth Avenue för sin nya butik.

6. Vem har designat butiken på Fifth Avenue?
Butiken på Fifth Avenue är designad av Peter Marino, en samarbetspartner till Chanel.

7. Vilka är några av butikens designinspirationer?
Butiken hämtar inspiration från både 18 Place Vendôme och Coco Chanels lägenhet på 31 Rue Cambon.

8. Vad erbjuder butiken på Fifth Avenue?
Butiken erbjuder en intim och lyxig köpupplevelse med flera salonger dedikerade till fina smycken.

9. Vilka klockor kan man förvänta sig att hitta i butiken?
I butiken finns ett urval av tidslösa klockor, inklusive den populära J12 och Première Edition Originale kollektionen.

10. Finns det någon speciell upplevelse för smyckesinteraktion i butiken?
Kunder har möjlighet att uppleva materiella smycken genom en högupplöst skärm och interaktion med finjuvelerare Patrice Leguéreau.

Relaterade länkar:
chanel.com
chanel.com/se