Chanel Öppnar Flaggskeppsbutik för Smycken och Klockor på Fifth Avenue i New York

Chanel, det legendariska franska modehuset, har öppnat sin första boutique i USA dedikerad till fina smycken och klockor. Butiken är belägen på Fifth Avenue i New York och är inrymd i den historiska Crown Building från 1921.

Bland Hollywoodstjärnorna som närvarade vid invigningen fanns Carey Mulligan och Kerry Washington. För Mulligan är den klassiska doften Chanel No. 5 en favorit, då den påminner om hennes mamma och skapar härliga minnen. Washington associerar Chanel med pärlor, som alltid har varit en ikoniskt symbol för märket.

Den nya butiken, som sträcker sig över två våningar på över 3000 kvadratfot, har fått smeknamnet “smyckesasken” och är designad av arkitekten Peter Marino. Marino har skapat en unik och lyxig atmosfär med guld- och svarta toner. Till och med mattorna är specialdesignade med blandningen av silke och ull, och stuccot på väggarna är utfört för hand.

Rachel Brosnahan, Michelle Williams och Seth Meyers var också närvarande vid invigningen, och alla beundrade butikens design och atmosfär. Marino hämtade inspiration från Coco Chanels legendariska lägenhet i Paris och ville skapa en tidlös känsla i butiken.

Utöver att vara en plats för att visa upp Chanel’s fina smycken och klockor, hyllar butiken även Chanel’s hantverkstraditioner. Det finns otroligt vackra kristallkronor och trappbalustrader gjorda av rockkristall och 24-karats guld. Handbroderier av Lesage pryder väggarna och visar upp det fina handarbetet som går in i Chanels haute couture-plagg.

Dessutom har Chanel valt att placera butiken på Fifth Avenue för att hedra detta viktiga nummer i företagets historia. Vid invigningen var det smycket “55.55 masterpiece necklace” som drog till sig extra mycket uppmärksamhet. Det är en del av Chanel’s high-jewelry-kollektion, och halsbandet har en 55.55 karat diamant som föreställer ett Chanel No. 5-flaskan.

Chanel har skapat en unik och elegant plats på Fifth Avenue i New York där besökarna kan njuta av det vackra hantverket och den tidlösa skönheten hos Chanel’s smycken och klockor. Butiken är en hyllning till både märkets historia och framtid.

Frågor och svar baserat på huvudämnena och informationen presenterad i artikeln:

1. Var har Chanel öppnat sin första boutique i USA dedikerad till fina smycken och klockor?
Svar: Chanel har öppnat sin första boutique i USA dedikerad till fina smycken och klockor på Fifth Avenue i New York.

2. Vilken byggnad rymmer den nya butiken?
Svar: Den nya butiken är belägen i den historiska Crown Building från 1921.

3. Vilka Hollywoodstjärnor närvarade vid invigningen?
Svar: Carey Mulligan, Kerry Washington, Rachel Brosnahan, Michelle Williams och Seth Meyers närvarade vid invigningen.

4. Vad associerar Carey Mulligan Chanel No. 5 med?
Svar: Carey Mulligan associerar Chanel No. 5 med hennes mamma och härliga minnen.

5. Vilka material användes specifikt i butikens design?
Svar: Guld- och svarta toner användes i butikens design. Mattorna är specialdesignade med en blandning av silke och ull, och stuccot på väggarna är utfört för hand.

6. Vad inspirerade arkitekten Peter Marino i sin design av butiken?
Svar: Arkitekten Peter Marino inspirerades av Coco Chanels legendariska lägenhet i Paris i sin design av butiken.

7. Vad används som dekoration i butiken för att visa upp Chanel’s hantverkstraditioner?
Svar: I butiken finns otroligt vackra kristallkronor och trappbalustrader gjorda av rockkristall och 24-karats guld. Handbroderier av Lesage används som dekoration på väggarna för att visa upp det fina handarbetet som går in i Chanels haute couture-plagg.

8. Varför har Chanel valt att placera butiken på Fifth Avenue?
Svar: Chanel har valt att placera butiken på Fifth Avenue för att hedra detta viktiga nummer i företagets historia.

Länkar till relaterade sidor (domänens huvudsida):

Chanel-officiell hemsida