Centurion Show i återblick: Juvelutställningen gör succé bland utställare och köpare

Centurion Show, den exklusiva juvelutställningen där medverkan sker på inbjudan, avslutades den 31 januari efter tre dagar på Arizona Biltmore i Phoenix. De flesta utställarna var mycket nöjda med affärerna de gjorde och de nya kontakter de knöt under mässan. Även om Centurion Show har funnits i 23 år fortsätter den att locka både erfarna utställare och lyxiga juvelhandlare, och i år fanns även ett antal nya företag på plats.

Bland de vanliga utställarna på mässan var Lisa Nik, som specialiserar sig på förfinade och avslappnade smycken med färgade ädelstenar. Hon rapporterade att hon hade många möten och träffade nya människor under mässans andra dag.

“Ekonomin är fortfarande bra och många har kommit förbi”, sa Nik.

Det fanns efterfrågan på hennes unika smycken, hennes regnbågssamling med flerfärgade juvelsmycken och hennes örhängen som kan bäras både framtill och baktill. Butikerna köpte också smycken som kan staplas och säljas som tillägg till mer överkomliga priser.

Sweta Jain, grundare av ädelstensmärket Goshwara, hade en fullsatt monter under hela mässan. “Folk efterfrågar enkla smycken och födelsestenar”, sa hon och tillade att “smaragder alltid är nummer ett”.

GCAL by Sarine använde mässan för att introducera sitt patenterade 8X-diamantbetyg som nu också omfattar marcis- och päronformade diamanter. För första gången på flera år säljer fantasiformade diamanter bättre än runda diamanter, och det nya 8X-betyget är efterfrågat bland GCAL:s kunder, förklarade Steve Feldman från GCAL.

Tacori, ett diamantsmyckesmärke, valde att presentera sina produkter i en av de “stugorna” som fanns utspridda på Biltmore-anläggningen. Den bekväma inomhus-utomhusmiljön var attraktiv för många köpare, och under den andra dagen pågick samtal med återförsäljare över hela platsen. Företaget visade flera nya kollektioner, inklusive Lunetta förlovningsringar och vigselringar, samt Classic RoyalT, en serie fina smycken med mycket diamanter.

Kvinnor i Smyckesbranschen (WJA) var välrepresenterade på Centurion och höll en paneldebatt om att anställa ny talang samt sponsrade två nya smyckedesigners, Renata Cambauva och Sardwell, inom sitt Jewelry Loupe-projekt.

Det fanns även ett antal företag som ställde ut för första gången, främst från Italien. IFE Lux Group, som representerar flera italienska varumärken, deltog för första gången på 10 år och presenterade smyckesmärkena Baraka och Chimento. Baraka är en smyckeskollektion för män, som i år lanserade sin första kollektion för kvinnor. IFE:s grundare Anna Zordan och Dario Pastorelli använde Centurion för att introducera kollektionen på den nordamerikanska marknaden. Mottagandet av linjen var positivt, konstaterade Pastorelli den första dagen.

Den capribaserade juveleraren Chantecler deltog för första gången och dess monter lockade många nyfikna återförsäljare. Den visade upp flera av sina höga smycken, inklusive ett stort halsband med blåa titanfiskar som är fullt pavébesatta med diamanter, samt två Liberty Bells, en med diamanter till ära för Jacqueline Kennedy Onassis, som var kund i märkets flaggskeppsbutik i Capri, och en till ära för den tidigare presidenten Franklin Delano Roosevelt efter den amerikanska militärens framgångar under andra världskriget.

Vhernier, en modern och exklusiv designjuvelerare som har ställt ut på Centurion i några år, visade aluminiumsmycken i sin signaturgeometriska stil. “Vi har bra bokade möten och träffar många gamla vänner”, sa en representant vid montern. “Vi är ganska exklusiva”.

En annan återkommande italiensk aktör var Misani Milano, som hade sin monter bland ett gäng små formgivare av smycken. Företaget visade upp ett brett utbud av väldesignade smycken, inklusive 18-karat guldtexturerade kedjor, en 18-karat guldring med en barockpärla och en ovalformad guldring med diamanter.

Piero Milano visade upp sin kollektion Rialto av 18-karat guld, uppkallad efter den berömda bron i Venedig. Centurion är årets första mässa i USA, och en bra plats för att bedöma landets ekonomiska styrka, sa företagets ägare Andrea Milano. Det var dock för tidigt att dra några slutsatser den första dagen av mässan.

(Image source: Centurion)

Håll dig uppdaterad genom att registrera dig för våra nyheter och analyser inom diamant- och smyckesbranschen.

En FAQ-sektion baserad på huvudämnena och informationen som presenteras i artikeln:

1. Vad är Centurion Show?
Centurion Show är en exklusiv juvelutställning som hålls i Phoenix, Arizona. Det är en inbjudningsbaserad evenemang som har funnits i 23 år.

2. Vilka typer av utställare finns på Centurion Show?
På Centurion Show finns erfarna utställare och lyxiga juvelhandlare. Det finns även nya företag som deltar varje år.

3. Vilka utställare rapporterade framgång under mässan?
Lisa Nik, en utställare specialiserad på förfinade smycken med färgade ädelstenar, rapporterade positiva affärer och nya kontakter under mässan. Sweta Jain från Goshwara och GCAL by Sarine hade också framgångsrika upplevelser under mässan.

4. Vilket smyckesmärke valde att visa produkter utomhus?
Tacori valde att presentera sina produkter i en av de “stugorna” på Biltmore-anläggningen, vilket gav en bekväm inomhus-utomhusmiljö för besökare och köpare.

5. Vilket ämne diskuterades av Women’s Jewelry Association (WJA) under Centurion Show?
WJA höll en paneldebatt om att anställa ny talang och sponsrade två nya smyckedesigners inom sitt Jewelry Loupe-projekt.

6. Vilka italienska företag deltog för första gången på mässan?
IFE Lux Group deltog för första gången på 10 år och presenterade smyckesmärkena Baraka och Chimento. Chantecler, en juvelerare baserad i Capri, deltog också för första gången på mässan.

7. Vilket smyckesmärke visade aluminiumsmycken i sin signaturgeometriska stil?
Vhernier, en modern och exklusiv designjuvelerare, visade upp aluminiumsmycken i sin signaturgeometriska stil.

8. Vilket smyckesmärke hade en kollektion av 18-karat guldsmycken som var uppkallade efter en berömd bro i Venedig?
Piero Milano hade sin kollektion “Rialto” av 18-karat guld, uppkallad efter den berömda bron i Venedig.

Related links:

Centurion Show
Lisa Nik
Goshwara
GCAL by Sarine
Tacori
Women’s Jewelry Association
Vhernier
Misani Milano
Piero Milano