Cartier Firar 100-årsjubileet av Trinity Ring med Ny Design

Cartier, det parisiska smyckeshuset, firar 100-årsjubileet av Trinity Ring genom att presentera en ny design av den älskade mästerverket. För att fira denna milstolpe har Cartier även släppt en kampanjfilm med kända globala ambassadörer.

Jean Cocteau, poet och konstnär, beskriver sin kära vän, smyckesdesignern Louis Cartier, som “en subtil magiker som håller samman bitar av månen på en tråd av sol”. Som svar på denna hyllning skapade Cartier Trinity Ring år 1924. Det är en enkel sammanlänkad ring bestående av tre band: roséguld, vitt guld och gult guld.

Trinity Ring var banbrytande jämfört med den utsmyckade smyckesdesignen under art deco-perioden. Den blev den första ringen av sitt slag, en enkel symbol för kärlek, och har sedan dess blivit älskad av generationer för sin tidlösa elegans. Efter att ha presenterats på den prestigefyllda Paris Exposition år 1925 har Trinity Ring blivit en symbol för bestående relationer.

För att hylla Trinity Ring:s arv presenterade Cartier nya smyckesdesigner på sitt flaggskeppsbutik i Paris inför jubileet. Smyckena pryddes av Cocteaus konst och firandet inkluderade även en storslagen fest på Petit Palais där några av mode- och underhållningsvärldens mest framstående personer samlades. Bland gästerna fanns redaktören för Vogue Philippines, Bea Valdes, samt Fiona Lim, chefsdesigner för Cartier i Singapore.

Kändisar och vänner till smyckeshuset, som Monica Belluci, Deva Kassel, Rami Malek, Jake Gyllenhaal och Emma Chamberlain, anslöt sig till festligheterna på Petit Palais. Även Cartiers globala ambassadörer, bland andra Oscarsnominerade Paul Mescal och JISOO från K-pop, närvarade. Dessa stjärnor skulle också medverka i en kampanjfilm som hyllar kärlekens universalitet.

Festen på Petit Palais blev ännu mer speciell med musikframträdanden av Labrinth och Sia. Varje ambassadör representerar en unik aspekt av kärlek, mångfald och vänskap och de personifierar budskapet bakom Trinity Ring, vilket återspeglar vänskapen mellan dess skapare, Louis Cartier, och hans muse, Jean Cocteau.

Förutom de nya smyckena Trinity bracelet och Trinity necklace, presenterade Cartier även en ny produkt vid namn Cartier Cushion. Detta smycke är en reinkarnation av Trinity Ring, med en modulär fyrkantig kudde istället för de vanliga runda banden. Det förväntas lanseras i mars.

Att skapa detta distinkta smycke krävde noga utvalda och intrikata metoder som är karakteristiska för det berömda smyckeshuset. Marie Laure Cèrde, Cartiers chef för klocktillverkning och design av smycken, förklarar en del av den komplexa processen och säger: “En kuddeform framträdde med rätt proportioner och volym för att behålla designens rullande rörelse”.

Cèrde pratar varmt om Cartier Trinitys tidlösa attraktion och tillskriver dess betydelse till de olika tolkningar och symboliska värden den har för dem som bär den. “Den måste vara vacker, inte trendig, den måste inneha en djupare mening”, påstår hon.

Under Cartiers 100-årsfirande av Trinity Ring kunde man se gästerna bära ringarna på olika sätt, inte bara på ringfingret utan även på lillfingret och pekfingret. Vissa bar flera ringar samtidigt, vilket visar hur detta klassiska smycke seamlessly inlemmas i dagens moderna mode.

För ägare av Trinity Ring och smyckesentusiaster symboliserar banden olika och universella betydelser såsom kärlek, vänskap och mångfald. Som symboler för sammanlänkade känslor har Trinity Ring fortsatt att ha en djup innebörd under 100 år och kommer att fortsätta att tala till människor även i kommande generationer.

Vanliga frågor

1. Vad firar Cartier 100-årsjubileum för?
Cartier firar 100-årsjubileet av Trinity Ring, en enkel sammanlänkad ring bestående av tre band: roséguld, vitt guld och gult guld.

2. Vilken betydelse har Trinity Ring?
Trinity Ring symboliserar kärlek, vänskap och mångfald. Den har blivit älskad för sin tidlösa elegans och har blivit en symbol för bestående relationer.

3. Vilka var de kända globala ambassadörerna för Cartier?
De kända globala ambassadörerna för Cartier inkluderade Monica Bellucci, Deva Kassel, Rami Malek, Jake Gyllenhaal och Emma Chamberlain. Även Paul Mescal (Oscarsnominerad) och JISOO från K-pop var närvarande.

4. Vad är Cartier Cushion?
Cartier Cushion är en ny produkt som lanserats av Cartier. Det är en reinkarnation av Trinity Ring med en modulär fyrkantig kudde istället för de vanliga runda banden.

5. Hur kan Trinity Ring bäras?
Trinity Ring kan bäras på olika sätt, inte bara på ringfingret utan även på lillfingret och pekfingret. Vissa bär även flera ringar samtidigt som en del av sitt moderna mode.

Terminologi

– Trinity Ring: En enkel sammanlänkad ring bestående av tre band – roséguld, vitt guld och gult guld.
– Cartier Cushion: En reinkarnation av Trinity Ring med en modulär fyrkantig kudde istället för de vanliga runda banden.
– Roséguld: En legering av guld och koppar som ger en rosa nyans.
– Vitt guld: Guld som har blandats med andra vitfärgade metaller för att ge en vit nyans.
– Gult guld: Ren metall av guld med en karakteristisk gul färg.

För mer information om Cartier så kan du besöka deras hemsida.