Bose lanserar innovativa öronsnäckor som låter dig höra omgivningen

Bose har nyligen släppt sina senaste Ultra Open Earbuds, som ser ut precis som öronsnäckor som fästs på brosket i ditt öra. Jag fick möjlighet att prova dem på en presentation för några veckor sedan och imponerades av designen.

De erbjuder en lättviktig konstruktion och en unik mekanism som klämmer fast på brosket i örat istället för att gå in i hörselgången. Jag hade dem på under en ganska lång tid under presentationen medan vi gick igenom kontroller och lägen, och jag tyckte att de var otroligt diskreta både i storlek och vikt.

Det $300 dyra paret hörlurar har inte aktiv brusreducering (ANC). Istället för ANC och Ambient-läge har Ultra Open två lägen: Stereo och Immersion. Stereo är det vanliga läget som du normalt vill ha, och Immersion är för spatialt ljud. Under Immersion-läget får du Still och Motion-lägen. Still-läget placerar ljudet på en fast punkt så att det inte påverkas av rörelser av huvudet, medan Motion-läget anpassar ljudets riktning i realtid baserat på hur du rör på huvudet.

Som namnet antyder är tanken med dessa hörlurar att hålla dig uppkopplad med din omgivning så mycket som möjligt, vilket de gör ganska bra. Vi gjorde en snabbtest på det, och vid cirka 25% volym kunde vi höra både musiken och presentatörens röst helt klart. Höjning av volymen blockerade dock presentatören, men jag är osäker på hur väl de kommer att blockera buller från en livlig gata eller tunnelbanerassel.

Bluetooth-hoppfunktionen gör det möjligt att snabbt växla mellan dina enheter med en knapp, om det hjälper. Trådlös laddning stöds för närvarande inte. Det finns två mikrofoner på varje hörlur, men mikrofonerna har ingen brusreduceringsteknik, så omgivande ljud eller vind kan vara ett problem.

Bristen på ljudläckage från hörlurarna är imponerande och bidrar till integriteten. Även när hörlurarna var urkopplade och låg i mitt knä och spelade musik, kunde jag inte höra någonting. Volymkontrollen på hörlurarna är smart eftersom den automatiskt justerar sig baserat på ljudnivån i din omgivning. Du kan också välja att stänga av den här funktionen i följeslagarappen.

Hörlurarna har IPX5-klassificering för vattenbeständighet och erbjuder en batteritid på sju timmar. Med laddningsetuiet lovar hörlurarna att ge dig ytterligare 43 timmars laddning. Jag gillade att hörluren har en stor multifunktionsknapp som hanterar allt från uppspelning och volym till samtal. Jag har alltid tyckt att fysiska kontroller är bekvämare på alla sätt, men den stora storleken och de intuitiva placeringen av knapparna på dessa hörlurar gör allting ännu enklare.

Håll utkik efter en detaljerad recension av Bose Ultra Open Earbuds inom kort.

Här följer en FAQ-sektion baserad på huvudämnen och information som presenteras i artikeln:

Fråga: Vad är Bose Ultra Open Earbuds?
Svar: Bose Ultra Open Earbuds är ett nytt par hörlurar som fästs på brosket i örat istället för att gå in i hörselgången.

Fråga: Vilka lägen erbjuder Ultra Open Earbuds?
Svar: Ultra Open Earbuds har två lägen: Stereo och Immersion. Immersion-läget erbjuder ytterligare två lägen: Still och Motion.

Fråga: Vad är skillnaden mellan Still-läget och Motion-läget i Immersion-läget?
Svar: Still-läget placerar ljudet på en fast punkt så att det inte påverkas av rörelser av huvudet, medan Motion-läget anpassar ljudets riktning i realtid baserat på hur du rör på huvudet.

Fråga: Vad är syftet med Ultra Open Earbuds?
Svar: Syftet med dessa hörlurar är att hålla dig uppkopplad med din omgivning så mycket som möjligt.

Fråga: Kan man använda Ultra Open Earbuds i bullriga miljöer?
Svar: Det är osäkert hur väl hörlurarna kommer att blockera buller från exempelvis en livlig gata eller tunnelbanerassel.

Fråga: Kan man använda Ultra Open Earbuds med flera enheter?
Svar: Ja, Bluetooth-hoppfunktionen gör det möjligt att snabbt växla mellan dina enheter med en knapp.

Fråga: Har Ultra Open Earbuds brusreduceringsteknik?
Svar: Nej, mikrofonerna på hörlurarna har ingen brusreduceringsteknik, så omgivande ljud eller vind kan vara ett problem.

Fråga: Vad är IPX5-klassificeringen för vattenbeständighet?
Svar: IPX5-klassificeringen innebär att hörlurarna är vattenbeständiga och tål strålar av vatten som kommer från alla håll, men de är inte vattentäta.

Fråga: Vilken batteritid har Ultra Open Earbuds?
Svar: Hörlurarna erbjuder en batteritid på sju timmar, och med laddningsetuiet kan man få ytterligare 43 timmars laddning.

För definitioner av vissa nyckelord och jargon som används i artikeln, hänvisar jag till:
– Öronsnäckor: Hörlurar som fästs på brosket i örat istället för att gå in i hörselgången.
– Brusreducering (ANC): En teknik som minskar eller eliminerar bakgrundsljud för att förbättra ljudkvaliteten.
– Stereo: Läge som ger vanligt 2D-ljud.
– Immersion: Läge för spatialt ljud.
– Bluetooth-hoppfunktion: En funktion som gör det möjligt att snabbt växla mellan olika Bluetooth-enheter.
– Mikrofoner: Enheter som fångar upp ljud och omvandlar det till elektriska signaler.
– IPX5-klassificering: Klassificering för vattenbeständighet som innebär att enheten tål strålar av vatten från alla håll.

Relaterade länkar:
Bose (Huvuddomän för Bose-hemsidan)