Asprey öppnar nya flaggskeppsbutik i London

Asprey har öppnat en helt ny flaggskeppsbutik i det nya femstjärniga Peninsula Hotel i London. Butiken är belägen i en lyxig shoppingarkad och sträcker sig över 213 kvadratmeter. Detta blir juvelerarens andra butik i London, efter den i Mayfair, vilken öppnade under pandemin.

Designad av Storey Studio och med input från Aspreys långvariga ordförande John Rigas, är butiken belägen inne i hotellet och har en separat ingång med utsikt mot Hyde Park Corner och Wellington Arch.

Det är en av nio butiker som har eller kommer att öppna i Peninsula-arkaden, inklusive juvelerare som David M. Robinson och Mouawad.

Denna butik bär en lekfull touch, med en lång glasfasad som vetter mot Hyde Park Corner. Kunden inbjuds att kliva in i vitrinen och uppleva skyltningen på nära håll.

På väggen syns en stor skyltning genom fönstret, avsedd att likna en cocktailbar, som visar produkter som shakers och glasvaror.

Inom de kommande månaderna planerar Asprey att använda “baren” för mixologiska upplevelser vid speciella tillfällen och exklusiva kundkvällar. I närheten finns en cocktailvagn i art deco-stil som visar fler produkter, inklusive färgade glas, silverflaskor och utsmyckade kristallisskoppar.

Även om baren och vagnen främst är till för skojs skull har gäster som passerar förbi på kvällen frågat hotellet om de kan komma in och ta en drink.

Liksom Asprey på Bruton Street är butikens design avsedd att likna en galleria och har utformats för att upptäckas. Kunden uppmuntras att vandra runt i de olika avdelningarna av butiken och utforska de olika produktkategorierna.

Butiken säljer smycken, läderprodukter, silver, kristall, porslin och specialbeställda varor. Här finns också exklusiva produkter från Aspreys Imperial Jadeite-kollektion, som är en hyllning till Peninsula Hotel’s rötter i Hong Kong och jadeens betydelse i den kinesiska kulturen.

Imperial jade är en av världens dyraste ädelstenar av finaste kvalitet enligt Gemological Institute of America. Efterfrågan på stenen har ökat bland den yngre generationen i Kina, och det är få juvelerare som specialiserar sig på den.

Det är en stor stolthet för Rigas, som vill odla Aspreys rykte som ett ultrahögt kvalitetsmärke.

Vid sidan av de lyxbutikerna har hotellet även anlitat designer Jenny Packham för att skapa uniformer åt personalen. Hennes skapelser ger personalen möjlighet att mixa och matcha färger och accessoarer samt klä sig olika för dag och kväll.

Medan Europa och Storbritannien just nu upplever en kris med kostnader för levnad och avmattning av lyxkonsumtionen kan det verka ovanligt att exklusiva juvelerare som Asprey utvidgar till nya detaljhandelslokaler i London.

Men den högklassiga hotellmarknaden frodas här och lyxhotell dyker upp över hela staden för att konkurrera om internationella miljonärers och miljardärers plånböcker.

På Peninsula Hotel kostar rummen, som har designats av Peter Marino, minst 1 300 pund per natt, och den huvudsakliga restaurangen, Brooklands, leds av Michelinstjärnade chefen Claude Bosi. Nu kan gästerna njuta av en cocktail och komplettera sin upplevelse med Aspreys sortiment.

Vanliga frågor (FAQs) baserade på huvudteman och informationen presenterad i artikeln:

1. Var har Asprey öppnat en ny butik?
Asprey har öppnat en helt ny flaggskeppsbutik i det nya Peninsula Hotel i London.

2. Hur stor är butiken och var är den belägen?
Butiken sträcker sig över 213 kvadratmeter och är belägen i en lyxig shoppingarkad inne i Peninsula Hotel.

3. Vilken är Aspreys andra butik i London?
Aspreys första butik i London är belägen i Mayfair.

4. Vilka andra butiker öppnar i Peninsula-arkaden?
Andra butiker som öppnar i Peninsula-arkaden inkluderar juvelerare som David M. Robinson och Mouawad.

5. Vilken design har butiken?
Butiken är designad av Storey Studio och har input från Aspreys ordförande John Rigas. Den har en separat ingång och utsikt mot Hyde Park Corner och Wellington Arch.

6. Vad finns det att se i butiken?
Butiken har en lekfull touch och har en lång glasfasad som vetter mot Hyde Park Corner. Det finns en stor skyltning genom fönstret som liknar en cocktailbar och visar produkter som shakers och glasvaror.

7. Vad planerar Asprey att använda “baren” till?
Asprey planerar att använda “baren” för mixologiska upplevelser vid speciella tillfällen och exklusiva kundkvällar.

8. Vilka produkter säljer butiken?
Butiken säljer smycken, läderprodukter, silver, kristall, porslin och specialbeställda varor. Den har också exklusiva produkter från Aspreys Imperial Jadeite-kollektion.

9. Vad är Imperial jade?
Imperial jade är en av världens dyraste ädelstenar av finaste kvalitet. Den är en del av Aspreys Imperial Jadeite-kollektion och är en hyllning till Peninsula Hotel’s rötter i Hong Kong och jadeens betydelse i den kinesiska kulturen.

10. Vem har designat uniformerna åt Peninsula Hotels personal?
Designer Jenny Packham har skapat uniformerna åt Peninsula Hotels personal.

11. Vad kostar rummen på Peninsula Hotel per natt?
Rummen på Peninsula Hotel kostar minst 1 300 pund per natt.

För ytterligare information och relaterade länkar, besök Peninsula Hotels hemsida: Länk till Peninsula Hotels hemsida