2 personer gripna efter att $86 000 i stulna paket från en juvelerare i Sacramento-området avslöjades

Två personer har gripits efter att myndigheterna säger att de avslöjade tre stulna paket på väg, värda cirka $86 000, som tillhör en juvelerare i Sacramento-området. Sacramento County Sheriff’s Office meddelade att deras Special Investigations Bureau (SIB) utredde stölden som inträffade den 12 januari. Enligt ställföreträdande sheriff Shane Oliver hade man identifierat en misstänkt, Lakisha Pettus, som utgav sig för att vara anställd hos en juvelerare i Sacramento-området och anordnade att paketen skulle släppas till ett tredjeparts budföretag mot en avgift.

Ett budföretag tog sedan paketen till Vallejo, där Kyle Gutierrez tog hand om de stulna paketen. Gutierrez överlämnade sedan paketen till Pettus mot en avgift. Men den 15 januari upptäckte SIB-detektiver att Pettus försökte avlyssna ännu ett paket. Detta paket hade ett värde på cirka $65 000, enligt sheriffens kontor. SIB genomförde en hemlig operation, vilket ledde dem till Vallejo där både Pettus och Gutierrez blev gripna.

Sacramento County District Attorney’s Office utfärdade en arrestorder för båda misstänkta personerna, vilket ledde till att de arresterades och fördes till Sacramento County fängelse. Enligt sheriffens kontor hade man upptäckt att Pettus har varit inblandad i detta bedrägeri i nästan 15 år. Alla företag som blivit offer kan kontakta Sacramento County Sheriff’s Office på telefonnummer (916) 874-5115. Enligt Sacramento County Sheriff’s Office webbplats har Gutierrez och Pettus släppts från häktet den 27 januari.

Vanliga frågor (FAQ):

1. Vad hände i Sacramento-området den 12 januari?
Den 12 januari avslöjades tre stulna paket tillhörande en juvelerare i Sacramento-området. Två personer har gripits i samband med stölden.

2. Vilka personer blev gripna och vad är deras relation till stölden?
En misstänkt vid namn Lakisha Pettus, som utgav sig för att vara anställd hos juveleraren, och en person vid namn Kyle Gutierrez, som tog emot de stulna paketen, blev gripna.

3. Vad hände med det fjärde paketet och vad var dess värde?
Det fjärde paketet, som hade ett värde på cirka 65 000 dollar, upptäcktes av Special Investigations Bureau (SIB) innan det kunde avlyssnas av Pettus.

4. Vilka åtgärder vidtogs efter upptäckten av det fjärde paketet?
SIB genomförde en hemlig operation som ledde dem till Vallejo, där både Pettus och Gutierrez greps.

5. Vilka rättsliga åtgärder har vidtagits mot de misstänkta?
Sacramento County District Attorney’s Office utfärdade arrestordrar för både Pettus och Gutierrez, vilket resulterade i att de arresterades och fördes till Sacramento County-fängelset.

6. Var kan företag som har varit offer för bedrägeriet vända sig för att kontakta myndigheterna?
Företag som har drabbats kan kontakta Sacramento County Sheriff’s Office på telefonnummer (916) 874-5115.

Definitioner:

– Juvelerare: En person eller ett företag som arbetar med att tillverka, sälja eller handla med juveler och ädelstenar.
– Budföretag: Ett företag som specialiserar sig på att leverera och transportera paket och försändelser åt andra företag eller privatpersoner.
– Stöld: Att ta något som tillhör någon annan utan tillstånd.
– Avgift: En summa pengar som betalas för en tjänst eller vara.

Sugerade länkar:

Sacramento County Sheriff’s Office (Sacramento County Sheriff’s Office)
Sacramento County District Attorney’s Office (Sacramento County District Attorney’s Office)